Citrónový tvarohový krém

29.01.2015

Lehký, zdravý a voňavý, to je přesně tento citrónový krém. Tento dezert vás příjemně osvěží a zasytí díky množství bílkovin obsažených ve tvarohu a vláknině v sušenkách. I když by se tento dezert hodil spíše v letních prázdninových dnech, domnívám se, že díky němu si na tyto dny aspoň zavzpomínáme, až bude venku zas další plískanice.

Suroviny

  • 120g tvarohu
  • 2 lžičky medu
  • kůra z poloviny citrónu
  • 1 celozrnná sušenka REJ
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • snítka máty

Postup

Sušenku nalámeme na větší kusy a vrstvíme do sklenice prokládaně s citrónovým krémem. Ten si připravíme smícháním tvarohu, medu, citrónové šťávy a kůry. Servírujte se snítkou máty.


Tipy

  • Použila jsem sušenky společnosti REJ (recenze), ale můžete použít jakékoliv jiné celozrnné sušenky.
  • Používejte citróny v bio kvalitě, které nejsou chemicky ošetřené.
  • Pokud máte rádi mátu, můžete ji přimíchat do krému nebo použít jen na ozdobení.
  • Tvaroh je významným zdrojem bílkovin, díky nimž budete nasyceni po dlouho dobu. Ve tvarohu najdete také významné množství kasienu přispívajícího k ochraně jater a růstu a obnově svalové hmoty. Tvaroh je zdrojem vápníku, ale rovněž vitamínů, které jsou rozpustné v tucích, jako je vitamín A, proto byste měli upřednostňovat tvaroh měkký (polotučný). Tvaroh podporuje činnost mozku, pomáhá k zlepšení psychiky člověka a k výživě zubů, nehtů a kostí.

  • Energetická hodnota: 877kJ
  • Počet porcí: 1