Citrónový tvarohový krém
29.01.2015
Lehký, zdravý a voňavý, to je přesně tento citrónový krém. Tento dezert vás příjemně osvěží a zasytí díky množství bílkovin obsažených ve tvarohu a vláknině v sušenkách. I když by se tento dezert hodil spíše v letních prázdninových dnech, domnívám se, že díky němu si na tyto dny aspoň zavzpomínáme, až bude venku zas další plískanice.

Suroviny
- 120g tvarohu
- 2 lžičky medu
- kůra z poloviny citrónu
- 1 celozrnná sušenka REJ
- 1 lžička citrónové šťávy
- snítka máty
Postup
Sušenku nalámeme na větší kusy a vrstvíme do sklenice prokládaně s citrónovým krémem. Ten si připravíme smícháním tvarohu, medu, citrónové šťávy a kůry. Servírujte se snítkou máty.
Tipy
- Použila jsem sušenky společnosti REJ (recenze), ale můžete použít jakékoliv jiné celozrnné sušenky.
- Používejte citróny v bio kvalitě, které nejsou chemicky ošetřené.
- Pokud máte rádi mátu, můžete ji přimíchat do krému nebo použít jen na ozdobení.
- Tvaroh je významným zdrojem bílkovin, díky nimž budete nasyceni po dlouho dobu. Ve tvarohu najdete také významné množství kasienu přispívajícího k ochraně jater a růstu a obnově svalové hmoty. Tvaroh je zdrojem vápníku, ale rovněž vitamínů, které jsou rozpustné v tucích, jako je vitamín A, proto byste měli upřednostňovat tvaroh měkký (polotučný). Tvaroh podporuje činnost mozku, pomáhá k zlepšení psychiky člověka a k výživě zubů, nehtů a kostí.
- Energetická hodnota: 877kJ
- Počet porcí: 1