Dýňová polévka
27.09.2014
K podzimu beze sporu patří i dýně. Její oranžová barva a nazelenalá semínka krásně ladí s barevnými listy, které se určitě již brzy začnou objevovat na stromech. S dýňovou polévkou do sebe dostanete nejen něco dobrého a teplého, ale i spoustu minerálních látek a vitamínu a navíc příjemně zasytí.

Suroviny
Postup
Na troše oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Poté, co se cibule osmahne, přidáme na kousky nakrájenou dýni. Chvilku ji orestujeme a zalijeme vývarem.
Polévku necháme vařit asi půl hodiny, dokud dýně nezměkne. Dochutíme solí, pepřem, mletou skořicí, nastrouhaným muškátovým oříškem a při servírování posypeme na sucho opraženými dýňovými semínky.
Tipy
- Energetická hodnota: 671kJ
- Počet porcí: 4