Izraelský salát
31.07.2014
Izraelský salát je v Izraeli velmi populární stejně tak jako hummus, falafel nebo jiná známá jídla. Pro přípravu dobrého izraelského salátu je klíčové použití čerstvé zeleniny a její nakrájení najemno, abychom docílili té správné struktury salátu. Obdobou tohoto salátu je arabský salát, perský salát Shirazi nebo tureckého Çoban Salatası.

Suroviny
- 2 salátové okurky
- 3 rajčata
- 1 cibule
- svazek petrželové natě
- šťáva z citrónu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
Postup je velmi jednoduchý. Všechnu zeleninu nakrájíme najemno, petrželku nasekáme a smícháme se zeleninou. V misce smícháme olivový olej se solí, pepřem a citrónovou šťávou a zálivku promícháme s nakrájenou zeleninou.
Tipy
- Salát může být podávát jako samostatný chod s pečivem nebo jako příloha k různým pokrmům.
- Nejlépe je servírovat salát dobře vychlazený.
- Energetická hodnota: 395kJ
- Počet porcí: 4