Izraelský salát

31.07.2014

Izraelský salát je v Izraeli velmi populární stejně tak jako hummus, falafel nebo jiná známá jídla. Pro přípravu dobrého izraelského salátu je klíčové použití čerstvé zeleniny a její nakrájení najemno, abychom docílili té správné struktury salátu. Obdobou tohoto salátu je arabský salát, perský salát Shirazi nebo tureckého Çoban Salatası.

Suroviny

  • 2 salátové okurky
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • svazek petrželové natě
  • šťáva z citrónu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

Postup je velmi jednoduchý. Všechnu zeleninu nakrájíme najemno, petrželku nasekáme a smícháme se zeleninou. V misce smícháme olivový olej se solí, pepřem a citrónovou šťávou a zálivku promícháme s nakrájenou zeleninou.


Tipy

  • Salát může být podávát jako samostatný chod s pečivem nebo jako příloha k různým pokrmům.
  • Nejlépe je servírovat salát dobře vychlazený.

  • Energetická hodnota: 395kJ
  • Počet porcí: 4