Kuřecí roláda s pistáciemi

22.04.2016

V poslední době už připravuji roládu pouze tímto způsobem. Maso se nevysuší, a i když se může zdát, že se jedná o složitý postup, tak po pár zopakování vám půjde určitě rychle od ruky. Převzala jsem ho od Gordona Ramseyho, ale recept jsem si upravila podle vlastních chutí.

Suroviny

  • 2 kuřecí vykoštěná stehna
  • 60g pistácií
  • hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka,...)
  • sůl, pepř

Postup

Vykoštěná kuřecí stehna rozprostřeme na kus alobalu, osolíme a opepříme z obou stran a naplníme směsí, kterou si připravíme následujícím způsobem. Do mixéru dáme bylinky, kuřecí prso nakrájené na kostky, sůl a pepř. Směs rozmixujeme a zamícháme do ní celé pistácie. Rolády s náplní zabalíme, zavineme do alobalu a dáme vařit do vroucí vody na 20-30 minut v závislosti na tloušce rolády. Rolády vyndáme a necháme vychladnout. Dáme je asi na půl hodiny do lednice. Následně je zprudka opečeme na pánvi.


Tipy

  • Pánev můžete lehce potřít olivovým olejem.
  • Do náplně můžete přidat navíc sušená rajčata.
  • Nebojte se do náplně přidat větší množství bylinek. Náplň hezky ovoní.
  • Kuřecí roládu můžete podávat s rýží, kuskusem, bramborem, nebo si připravit pyré.
  • Pyré z červené řepy připravíte tak, že celou červenou řepu uvaříte, následně ji oškrábete a v mixéru společně se solí a pepřem rozmixujete.
  • Stejným způsobem můžete připravit pyré z batátů, mrkve nebo brambor.
  • Roládu můžete podávat také společně se špenátem, který orestujete společně s česnekem, cibulí, solí a pepřem.
  • Pistácie jsou tvořeny z 55% tuky a 20% bílkovinami. Obsažený tuk napomáhá snižovat hladinu škodlivého cholesterol v krvi a krevní tlak. Pistácie jsou bohaté na draslík, hořčík, fosfor a měď, která napomáhá vstřebávání železa. Zajímavostí je, že jsou extrémně hořlavé, takže byste je podle některých zdrojů neměli uchovávat ve velkém množství najednou.

  • Energetická hodnota: 1 140kJ
  • Počet porcí: 3