Kuřecí roláda se špenátem a rizotem s červenou řepou a skořicí
13.07.2017
Pokud se vám zdá, že jíte pořád to samé, zkuste vyzkoušet tento recept. Sami budete překvapeni, jak se špenát, červená řepa s čerstvé bylinky spolu vzájemně doplňují. Recept na kuřecí roládu mám od Gordona Ramseyho, ale lehce jsem ho pozměnila tak, aby byla roláda šťavnatá a přitom nepotřebovala zbytečné množství tuku navíc.

Suroviny
Postup
Kuřecí prsa rozkrojte a pěstí rozklepejte na plátek. Osolte, opepřete, posypejte sladkou paprikou a potřete hořčicí.
Špenát poduste s trochou vody. Přidejte sůl, pepř a česnek. Do špenátu přimíchejte 20g ricotty. Vychladlou směs dejte na maso, roládu zaviňte, sbalte do potravinářské fólie a upevněte provázkem. Roládu nechce vařit ve vroucí vodě 25 minut. Roládu můžete na závěr opéct na nepřilnavé pánvičce.
Rizoto dejte do hrnce, zalijte asi 200ml vody a přidejte sůl a pepř. Za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte čerstvé bylinky a 70ml vody a ještě 10 minut vařte. Do hotového rizota přimíchejte 60g ricotty.
Tipy
- Energetická hodnota: 2 175kJ
- Počet porcí: 1