Kuřecí roláda se špenátem a rizotem s červenou řepou a skořicí

13.07.2017

Pokud se vám zdá, že jíte pořád to samé, zkuste vyzkoušet tento recept. Sami budete překvapeni, jak se špenát, červená řepa s čerstvé bylinky spolu vzájemně doplňují. Recept na kuřecí roládu mám od Gordona Ramseyho, ale lehce jsem ho pozměnila tak, aby byla roláda šťavnatá a přitom nepotřebovala zbytečné množství tuku navíc.

Suroviny

  • 130g kuřecích prsou
  • 30g mraženého listového špenátu
  • 60g ricotty
  • ½ stroužku česneku
  • 1 lžička krémžské hořčice
  • 80g LeGracie Barbarossa rizota
  • bylinky
  • sladká paprika
  • sůl, pepř
  • Postup

    Kuřecí prsa rozkrojte a pěstí rozklepejte na plátek. Osolte, opepřete, posypejte sladkou paprikou a potřete hořčicí.

    Špenát poduste s trochou vody. Přidejte sůl, pepř a česnek. Do špenátu přimíchejte 20g ricotty. Vychladlou směs dejte na maso, roládu zaviňte, sbalte do potravinářské fólie a upevněte provázkem. Roládu nechce vařit ve vroucí vodě 25 minut. Roládu můžete na závěr opéct na nepřilnavé pánvičce.

    Rizoto dejte do hrnce, zalijte asi 200ml vody a přidejte sůl a pepř. Za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte čerstvé bylinky a 70ml vody a ještě 10 minut vařte. Do hotového rizota přimíchejte 60g ricotty.


    Tipy

  • Rizoto není potřeba nijak dochucovat. Já jsem tam ale pro zajímavost přidala tymián a rozmarýn a pepř.
  • Díky ricottě je rizoto i náplň krémovější. Můžete přidat také Lučinu nebo žervé.
  • Pokud budete připravovat roládu s kuřecích stehen, pak bude roláda šťavnatější.
  • Špenát je zdrojem nejen železa (3mg železa/100g). Díky přítomnosti vitamínu C ve špenátu je navíc podstatně lépe vstřebáváno. Špenát tak pomáhá při léčbě anémie. Špenát obsahuje také karotenoidy, které přispívají zdraví očí. Ve špenátu najdete vysoké množství antioxidantů a kyseliny listové, která pomáhá snižování hladiny cholesterolu v krvi.

    • Energetická hodnota: 2 175kJ
    • Počet porcí: 1