Pad thai s krevetami a vejcem
28.04.2018
Občas si zajdu na oběd do thajské restaurace, kde ti obvykle dám kuřecí kari směs s rýží. Do jejich restovaných nudlí se příliš nehrnu, protože si myslím, že pokud bych snědla celou porci, tak by mi bylo těžko a nebyla bych v práci tak produktivní. Naopak po tomto pad thai s krevetami se budete cítit nasyceni a především toto jídlo lehce strávíte.

Suroviny
- 55g rýžových nudlí
- 1 vejce
- 80g očištěných krevet
- 2 stroužky česneku
- 1/2 menší cibule
- trs jarní cibulky
- 10g cukru
- 10g limetkové šťávy
- 10g sójové omáčky
- 1 lžička řepkového oleje
- chilli
- sůl, pepř
Postup
Nejprve dejte vařit rýžové nudle podle návodu. Vařte je opravdu jen do al dente. Prolijte je studenou vodou a nechte stranou.
Na lžičce oleje osmahněte cibulku, česnek a přidejte očištěné krevety, které lehce osolte, opepřete, přidejte k nim jeden stroužek rozetřeného česneku a chilli.
Po osmahnutí přidejte rozmíchané vajíčko. Nechte ztuhnout na pánvi. Přidejte nudle a omáčku a vše zamíchejte. Nechte prohřát nudle a ihned poté stáhněte pánvičku plotny.
Přidejte nakrájenou jarní cibulku a podávejte.
Omáčku si připravíte následujícím způsobem. Smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, cukr, pepř, chilli a rozetřený stroužek česneku.
Tipy
- Místo jarní cibulky můžete použít koriandr.
- Do omáčky můžete přidat lžíci rybí omáčky.
- Cukr můžete vyměnit za med nebo jiné sladidlo. Díky sladkokyselé omáčce je toto jídlo velmi osvěžující.
- Do hotového jídla můžete přidat hrst oříšků.
- Pokud se vám bude pokrm připalovat, přidejte více oleje nebo ho podlijte vodou.
- Sójová omáčka je velmi slaná, a tak to se solí u ochucování ingrediencí příliš nepřehánějte.
- Cibulku můžete nechat orestovat téměř do hněda, aby byla více nasládlejší.
- Pokrm můžete na závěr ozdobit mungo klíčkami.
- Pokud chcete mít omeletu opravdu chutnou, můžete do vajíčka přidat malou špetku cukru a trochu sójové omáčky.
- V případě, že jste příznivci pikantních pokrmů, přidejte do jídla nakrájenou chilli papričku.