Salát Nicoise
02.08.2016
Salát Nicoise je jeden z klasických salátů. Pochází z Francie, a proto ho vyslovujte správně jako [nysuaz]. Pokud se letos v létě nevydáte kvůli bezpečnosti na francouzské pobřeží a raději zůstanete v Čechách nebo na Slovensku na chalupě nebo chatě, připravte si aspoň tento trochu vydatnější salát, který vás příjemně zasytí na procházku.
Suroviny
- ledový salát
- cherry rajčata
- 1 brambor
- 1 vejce
- 80g konzerva tuňáka
- hrstka fazolek
- černé olivy
Dresink
- 1 lžička olivového oleje
- 2 lžičky balzamikového octa
- ančovička
- 2 lžičky cukru
- sůl, pepř
Postup
Nejprve si připravte dresink. V kastrůlku svařte balzamikový ocet s cukrem. Směs nechte vychladnout. Uvařte si brambor i se slupkou. Nakrájejte ho na čtvrtiny nebo osminy. Uvařte vejce na tvrdo. Fazolky lehce spařte ve vroucí vodě. Ledový salát očištěte a natrhejte ho na menší kusy. Cherry rajčata rozpulte. Teď už stačí jen smíchat všechnu zeleninu dohromady, přidat k ní konzervu tuňáka a vše promíchat se solí, pepřem, balzamikovým dresinkem smíchaný s nasekanou ančovičkou a olivovým olejem.
Tipy
- Energetická hodnota: 1 698kJ
- Počet porcí: 1