Vločkové čtverečky
10.12.2014
Pokud si chcete o Vánocích zdravě zamlsat, mám pro vás recept na vločkové cukroví. Výhodou tohoto receptu je, že z těsta můžete vytvořit nejen malé čtverečky, ale také celé tyčinky. Navíc můžete příchuť libolovně měnit podle stavu vaší spíže nebo chuti. Doufám, že nějakou svou oblíbenou si najdete a zjistíte, že je mnohem lepší si je udělat doma, než-li kupovat přeslazené v obchodě.

Suroviny
- 120g ovesných vloček
- 75g rozinek
- 90g jablek
- 3 lžičky kešu másla
- 3 lžíce mléka
- 2 lžičky kakaa
- 3 lžičky medu
- skořice
Postup
Vločky zalijte mlékem, přimíchejte do nich najemno nastrouhané jablko, rozinky a nechte hodinu odležet. Do směsi přimíchejte kešu máslo, skořici, med, kakao a z hmoty vytvarujte buď malé kostičky, hrudky, či 7 tyčinek. Pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova odhadem 30 minut.
Tipy
- sušené brusinky, mandle
- sušené švestky, mletý mák
- sušené brusinky, pistácie
- sušené banány, kakao
- sušené meruňky, kokos
- sušený zázvor, citrónová kůra
- Energetická hodnota na kus: 600 kJ/ks / 155 kJ/ks
- Počet kusů: 7 ks (tyčinek) / 27 ks (čtverečků)